KESÄLLÄ 2022 SYDÄMELLINEN KOMEDIA
Maria Jotuni

Käsikirjoitus

Lasse Lindeman

Sovitus

Mikko Rantanen

Ohjaus

Hyvä asiakkaamme. Olemme koronavirustilanteen vuoksi joutuneet siirtämään kesän 2020 näytökset kesälle 2022. Kesällä 2021 näytelmänä näemme kirjoituskilpailun voittajan.
Lipunmyynti avataan myöhemmin. Kiitos ymmärryksestä.

Tarina naisista, miehistä, rakkaudesta ja kaipuusta

Maria Jotunin kirjoittama Miehen kylkiluu on näytelmä naisista ja miehistä sekä rakkaudesta ja sen kaipuusta. Se on komedia tarpeesta, vapaudesta, avioliitosta ja elämästä. Se on valoisa lemmenkaruselli, suomalainen kesäyön unelma. Tunnelmallisen apteekin ympärille sijoittuva nokkela esitys on Lasse Lindemanin tuore sovitus.

Kirjailija Maria Jotuni (1880-1943) muistetaan ehkä parhaiten 20 vuotta hänen kuolemansa jälkeen julkaistusta romaanista Huojuva talo. Hän oli lyhyen tekstin ja dialogin taitaja. Jotuni käsitteli kirjoituksissaan ihmistä ja feministinä erityisesti naisten asemaa ja tutki yhteiskunnallisia epäkohtia kyseenalaistavan huumorin keinoin.

Ohjaaja Mikko Rantanen lupaa tuoda Krekilän Myllyn Kesäteatteriin pippurista lemmentroppia jokaisen katsojan eri kutinaan.

”Onhan siinä akassa kuluja, vaan kun on se mökki ja on se lehmä. Lehmä. Saatavahan siihen on akka.” – Topias Kinkkunen, suutari.

Tekijänoikeuksia valvoo: Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat ry

Lipunmyynti

Lippuhinnasto julkaistaan myöhemmin.

Näytösajat

Voit tarkistaa onko näytöksessä tilaa, klikkaamalla alla olevia esitysaikoja.

Liput ennakkoon myy:

Lipunmyynti näytöksiin alkaa talvella 2021-2022.